Na področju IP video nadzornih sistemov zastopamo enega največjih proizvajalcev na svetu, to je Kitajsko podjetje HIKVISION, ki ponuja  širok spekter proizvodov z najboljšim razmerjem med ceno in kvaliteto.

Njihova ponudba iz področja IP video nadzora vsebuje tako manjše in enostavne sisteme, kot velike profesionalne sisteme z nekaj tisoč kamerami.

IP kamere se delijo po obliki ( box kamere, bullet kamere, dome in speed dome kamere ) in po tehnični zmogljivostih in funkcijah (1, 2, ... 6 MPX, "smart funkcije" itd. )

                             Štetje ljudi                                                             Prepoznavanje avtomobilskih tablic

 

Zgornje slike prikazujejo nekaj pametnih funkcij, ki jih omogočajo sodobne kamere. Sodobne kamere pa imajo poleg pametnih funkcij tudi že v osnovi izboljšave, ki so prikazane na spodnji slikah

 

                                                              

- NVR digitalne snemalne naprave se uporabljajo za priklop IP kamer, za njihovo opazovanje, snemanje in obdelavo slike. Tudi ponudba NVR snemalnikov je zelo široka, od enostavnih za štiri kamere, do profesionalnih za nekaj sto kamer.

- Nekatere enostavne snemalne naprave imajo že vgrajeno mrežno stikalo z POE napajanjem ( do 16 kamer), profesionalne naprave pa omogočajo priklop tudi do 256 kamer na eno napravo in vgradnjo do 24 HDD.

- Programska oprema iVMS se v osnovni funkciji lahko uporablja kot nadzorna postaja, kjer je možno združiti več snemalnikov, profesionalna programska oprema pa omogoča tudi snemanje in obdelavo signala.

- Aplikacija za pametne telefone omogoča nadzor kamere preko pametnih telefonov iz katere koli lokacije preko WI-FI ali podatkovnega prenosa.