Tudi na področju analognih video nadzornih sistemov, predvsem kamer in snemalnih naprav v naši ponudbi prevladuje proizvajalec HIKVISION.

Analogne sisteme ločimo po resoluciji, tehničnih zmogljivostih in obliki

- PAL sistemi: so osnovni sistemi z resolucijo cca. 500 - 700 TVL, povezava med kamerami in drugimi napravami je po koaksijalnem kablu do razdalje 100m.

- TURBO HD: so sistemi z resolucijo 700p, povezava med kamerami in drugimi napravami je po koaksijalnem ali UTP kablu do razdalje 300m.

- TURBO FULL HD 1.0: so sistemi z resolucijo 1080p, povezava med kamerami in drugimi napravami je po koaksijalnem ali UTP kablu do razdalje 300m.

- TURBO FULL HD 3.0: so sistemi 3 in 5Mpx, povezava med kamerami in drugimi napravami je po koaksijalnem ali UTP kablu do razdalje 500m.      

Kadar se za prenos analognega video signala uporablja UTP kabel, je potrebno imeti oddajnik / sprejemnik za prenos video signala po UTP kablu (balun).

 

 

Za video nadzorne  sisteme pa nudimo tudi dodatno opremo, kot so zaščitna ohišja, objektive, optične pretvornike, instalacijski material in drugo.

Poudarek imamo predvsem na zaščitnih ohišjih za kamere proizvajalca VIDEOTEC.

Pred leti  so se v veliki večini uporabljale box kamere, ki jih je bilo potrebno pri zunanji montaži zaščititi pred vremenskimi vplivi.

Danes se v večini primerov uporabljajo kompaktne kamere, zato se je uporaba klasičnih zunanjih ohišij precej zmanjšala.

Zato pa imamo sedaj poudarek na ohišjih v posebnih izvedbah, to so  ohišja iz nerjavečega jekla ( za področje z zelo agresivno atmosfero ), vodno hlajena ohišja ( za industrijska okolja, kjer je temperatura zelo visoka ) in ohišja v EX izvedbi, za področja, kjer je velika nevarnost požara.   

 

Standardna ohišja za box kamere, izdelana iz aluminija, primerna za možnost odpiranja zadaj ali od strani.

 

Ohišja iz nerjavečega jekla za box kamere, za agresivne pogoje (tuneli, marine, proizvodne hale ... )

 

Vodno hlajena ohišja so izdelana iz nerjavečega jekla z dvojno steno. Med obema stenama se pretaka voda, ki hladi notranjost ohišja. "Explosion proof" ohišja so izdelana za posebne pogoje, kjer se zahteva velika varnost glede možnosti nastanka požara (EX cona).